de Harmonie

Vroeger ging je als gewone Bennebroeker of bij de plaatselijke voetbalclub of je ging bij de Harmonievereniging, of als je geld had beide.

Ik  voetbalde tot mijn 20e ongeveer, maar pas veel later meldde ik mij aan bij de Harmonievereniging  Kunst na Arbeid in Bennebroek anno 1902  en dat werd jarenlang (1985-1997)  het wekelijkse dinsdagavond uitstapje. 

 

Iedere week repeteren en af en toe optreden zoals bij de jaarlijkse presentatie, het Bloemencorso lopen, Sinterklaas inhalen, bejaardenhuis optredens in de regio en verders jubliea, trouwpartijen etc.

 

Een van de leukste bijeenkomsten was wel de  jaarlijkse Taptoe, gezellig een dag doorbrengen, kijken en luisteren met allerlei korpsen uit de regio.

Met mijn moeder, een trouw fan overigens, ging ik naar optredens van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht in Treslong te Hillegom (bekend o.a. van het playback optreden van The Beatles!)

Ik was ook gedurende mijn pianotechniek opleiding maatjes met Arend Boer een gepensioneerd klarinettist van de Koninklijke Mariniers Kapel.

 

 

Begonnen op een Tenorsaxofoon en later overgestapt op de Bariton saxofoon (die werd te zwaar voor medelid Janus)

Vanaf januari 1990 werd ik secretaris in het bestuur  van de muziekvereniging wat ook een leuke periode was.

Jubileum boek Kunst na Arbeid Bennebroek
Jubileum Boek Kunst na Arbeid

Helaas  halverwege de jaren 90 liep mede door vergrijzing en het gebrek aan jeugdige aanwas, het ledenaantal snel af.

Om dit op te vangen was er al een samenwerkingsverband met Drumband Vogelenzang om toch representatief op te kunnen treden, de  "beetje"oubollige majorettes werden getransformeerd naar de meer swingende Twirls.

Momenteel (2017) bestaat KNA uit een Big Band een Muziekband en een Gitaarband.

 

Ikzelf was meer liefhebber van het oude korpswerk, zoals marsen en ouvertures, van Carl Teike  (Alte Kameraden) en John Philip Sousa (Stars and Stripes) geweldig! Maar.. om de jeugd binnen te houden en mee te gaan met de moderne tijd kwam er een ommezwaai richting populaire muziek zoals bijv.  de Lambada, We are the Champions, Africa (Toto) en dies meer. Dit gegeven en de vele verplichtingen in het weekend maakten dat ik het wel welletjes vond! (snik)