Quad - Thorens - Quart

In mei 2016 wist ik een complete Quadset aan te schaffen t.w. de Quad 33 voorversterker, de Quad 303 eindversterker en de Quad FM! Het leuke van deze set is dat ik eind jaren zeventig zo''n zelfde installatie bezat met als verschil dat de eindversterker toendertijd de 405 betrof.


Het engelse merk Quad van de Engelsman Peter J.Walker is een tot op de dag van vandaag geniaal ontwerp dat de  vergelijking met top systemen van nu moeiteloos doorstaat. 

De set die ik op de kop tikte was er niet best aan toe en daar moest wél het een ander aan gebeuren... dat is inmiddels voltooid en sinds kort ben ik dan de koning te rijk! 

 

(klik op onderstaande foto en je krijgt het hele Quad revisie verhaal in woord en beeld)


De Quad FM is ook grondig gereviseerd en bestond onder andere uit nieuwe elco's, nieuwe lampjes en het afregelen van de stereodecoder, tezamen met een nieuwe

FM bipool ring antenna voor buiten is het genieten geblazen van het vertrouwde warme geluid van de "ouderwetse" radio.


Thorens TD 150 MKII is voor het eerst geintroduceerd in 1965 een eenvoudige draaitafel slim en compact, hij doet eigenlijk alleen waar hij voor gemaakt is! Met een Stanton of Exel element en een goede naald is het TOP! 


Tascam CD 160 MKII is een CD speler, die in de tijd van de Quad niet bestond, bij de revisie van de voorversterker is de radio 2 ingang geschikt gemaakt voor het aansluiten van digitale apparatuur.


Niet voor iedereen weggelegd, en ook niet voor mij, de inmiddels legendarische Quad Electrostat speakers ESL -57 (uit 1957) die tot 1996 in productie bleven.


Wat wel tot de mogelijkheden behoorde zijn de MB Quart 650s speakers een Duits fabrikaat. Qua geluid en met de afmetingen 266x860x288 (BxHxD) en een gewicht van 20 kg zijn deze 3 weg speakers riant aanwezig!