Lucvogels.nl
Luc Vogels

Met zes jaar oud dan mocht je op pianoles dat was indertijd zo bij ons, en wel bij de nonnen in het klooster in Bennebroek. Na deel 1,2 en 3 van de methode Folk Dean en de vervolgdeeltjes Steeds Beter doorgeworsteld te hebben , was het mooi geweest!  en toen heeft het even geduurd... tot halverwege de jaren tachtig. De muziekwinkel in Hillegom organiseerde verkoopdemonstraties in het plaatselijke hotel, meestal ging het om piano's of het elektronisch orgel, gezellige avondjes, men werd vanzelf enthousiast door de kunsten van ervaren demonstrateurs.

 

Na verloop van tijd kon er een orgel worden aangeschaft en daarna op naar de muziekschool, klassikaal les op simpele orgeltjes met een losse ritmebox die wij de spijkerbak noemden (vanwege het erbarmelijke geluid). Het orgel werd na verloop van jaren ingeruild voor de eerste digitale piano die vanaf 1983 in opkomst kwamen en voorzien waren van verschillende klankgeluiden alsook een goed klinkende ritmebegeleiding.

 

Samen muziek maken is natuurlijk nog leuker en zo belandde ik bij de plaatselijke Harmonie waar ik het ruim tien jaar heb volgehouden, eerst op de tenor saxofoon en later op de bariton. Jaren later op het werk ontmoette ik een collega die mij enthousiast maakte voor het accordeon,  samen met hem vormden wij een duo wat voornamelijk op jubilea en diverse gelegenheden optraden op het werk waar wij ook de muzikale ondersteuning vormden van het cabaretgezelschap.

 

Later zo ongeveer in 2012  ontdekte mijn dochter die toen acht jaar oud was de ukelele wat erg leuk bleek, toen vaders het bijbehorend lesboekje doornam en zelf begon akkoorden te slaan was er een nieuwe bezigheid gevonden. In de buurt van de camping werd de Harderwijker Ukelele Club ontdekt waar het gezellig toeven was, lekker oefenen en af en toe een optreden. Door de verhuizing van de club naar Zeewolde kon ik helaas niet meer aanschuiven op de repetities, gelukkig kom ik een aantal van hun nog regelmatig tegen  op diverse ukelele bijeenkomsten.

 

Het ernaast gaan spelen van de bas ukelele was eigenlijk ook wel interessant dus die kwam er ook ,en weer later een heuse Fender Momenteel speel ik op het accordeon, de ukelele en de basgitaar en soms toets.  De uitdrukking oefening baart kunst is ietwat lastig als je de beschikbare tijd moet verdelen over diverse instrumenten, maar ach..... ik hoef geen wereldster te worden en heb er veel plezier aan, en dat is per slot van rekening waar het allemaal om gaat!

 

 Luc